Afghanistan

Bekijkadvertenties

Realigro.nl is de eerste wereldwijde vastgoedzoekmachine waarmee u advertenties van te koop staande panden kunt zoeken in Afghanistan

Onroerend goed te koop in Afghanistan

Afghanistan is een geheel door land omgeven staat. De hoofdstad is Kaboel. Het grenst in het westen met Iran, in het zuiden en oosten met Pakistan, in het noorden met Turkmenistan, Oezbekistan en Tadzjikistan en met China in de regio verder ten oosten van het land.

Het is niet eenvoudig om onroerend goed of verkoop in Afghanistan te kopen. Afghanistan, tientallen jaren verscheurd door de interne oorlog, herbergt nog steeds ongeveer 30 miljoen mensen. Meer dan een derde van de bevolking leeft onder de armoedegrens, volgens de gegevens van de Wereldbank praktisch niet in staat om in hun voedsel- en accommodatiebehoeften te voorzien. Afghanistan staat op de 23e plaats in de lijst van 's werelds armste landen in het tijdschrift Global Finance, terwijl Transparency International het het zevende meest corrupte land ter wereld heeft genoemd.

Een van de belangrijkste kenmerken van de lokale markt is het chaotische karakter. Afghanistan heeft geen landregistratiesysteem en volgens de Amerikaanse International Trade Administration wordt ongeveer 80% van de transacties informeel afgesloten zonder documenten om het eigendom te bewijzen van de verkoper die zijn onroerend goed wil verkopen in Afghanistan.

Dit is de reden waarom hetzelfde perceel vaak eigendom is van verschillende eigenaren, terwijl de lokale rechtbanken dergelijke geschillen niet effectief kunnen oplossen. Over het algemeen is de markt vrij gereguleerd, met controversiële en onvolledige wetten en onroerendgoedadvocaten die niet over de nodige vaardigheden beschikken.

Halverwege de jaren 2000 beleefde Kabul een boom in de bouw, waarin overvloedige eerste huizen werden gebouwd voor internationale experts, ambassademedewerkers, advocaten en overheidsfunctionarissen. Toen de NAVO-coalitie haar besluit om Afghanistan te verlaten aankondigde, is de aantrekkelijkheid van kapitaalinvesteringen echter dramatisch gedaald. Veel projecten zijn opgeschort en de prijzen van onroerend goed te koop in Kabul zijn in de loop van enkele maanden met 30-50% gedaald.

Dit betekent echter niet dat er op dit moment totaal geen vraag is naar onroerend goed te koop in Afghanistan. Volgens officiële gegevens is de bevolking van het land van 2004 tot 2017 met bijna 40% gegroeid. De bevolking van de hoofdstad is de afgelopen vijf jaar met 25% toegenomen, van 3,2 miljoen naar 4 miljoen. De inwoners van het platteland trekken naar Kabul op zoek naar werk en een betere en veiligere leefomgeving.

2005-2022 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
Neikos Digital Agency
  1. Voorkeuren

    Stel uw voorkeuren in zoals taal, munteenheid en vierkante meters of square feet, voor een beter resultaat op de Realigro website.

    Stel nu Dit bericht niet meer tonen
BB